תהליך הנכון לחיטוי ועיקור
מהי סטריליזציה נכונה?
מטרת החיטוי והעיקור הוא מוות של המיקרואורגניזמים (חיידקים)
אלה חיידקים שנשארו על הכלים שלנו מהלקוחה הקודמת, חיידקים של כל מיני מחלות כמו פטריות וכדו'.
מה ההבדל בין חיטוי לעיקור?
חיטוי בעצם נעשה ע"י תמיסה ברביסייד או סטריליזטור
אך הסטרילזטור מגיע לחום מקסימלי של 100 מעלות והורג ומסלק את החיידקים..
אבל זה לא מספיק! כאשר תנאי הסביבה של החיידקים משתנים לרעה,
הם נוטים לפתח 'נבגים' שהם בעצם צאצאים של החיידק, מורדמים אבל עמידים יותר..
הנבגים עמידים בתנאי חום קיצוניים, תנאי קור קיצוניים ואפילו
קוטלי חיידקים, והם ממשיכים להתקיים על הכלים שלנו בצורה שאינה
מזיקה, "צורה מורדת" ברגע שתנאי הסביבה שלהם משתפרים,
הם מתפתחים חזרה לחיידקים ומתחילים להזיק!
כאן בעצם נכנס העיקור, שמטרתו לחסל גם נבגים מורדים
שהעמידות שלהם גבוהה יותר.
העיקור נעשה ע"י תנורי עיקור מיוחדים של מעל 125 מעלות
ותנאי "סיר לחץ", ישנם צינורי עיקור מיוחדים למטרה זאת.
ובכך, אם חשבת שברגע שאת משרה את הכלים ברביסייד / אלכוהול
שוטפת במים וסבון נקיים לגמרי את טועה.
פעולות אלה אינן מסלקות את הנבגים וברגע שתנאי
הסביבה שלהם ישתפרו הם יהפכו חזרה לחיידקים מזיקים.
ולכן תהליך הסטריליזציה חייב לעבור את 2 השלבים:
1. מינונים – על כל פקק חומר ברביסייד יש להוסיף כוס מים
בתוך קופסא פלסטיק שנקראת סטריליזטור ואולטראסוניק
לאחר שלב זה נעבור עם הכלים לניקוי בעזרת מברשת ומים זורמים
וייבוש על מגבת לייבוש מלא.
2. השלב השני חשוב אפילו יותר הינו עיקור
העיקור האמיתי והנכון נעשה בתנור עיקור ולא בסטריליזטור
עם אבני קוורץ ולא בטוסטר אובן.
לאחר שהכלים עברו חיטוי, נכניס את הכלים לשקיות עיקור המיועדות
ונכניס אותם לתנור עיקור למשך כשעה על 180 מעלות לכן
אם נדלג על אחד מהשלבים האלה הכלים שלנו לא נקיים ב-100%
חובה לבצע את 2 השלבים אחרי כל לקוחה
לא בסוף יום וגם לא רק בתחילת שבוע.
ולכן כדי לבצע את השלבים האלה אנחנו צריכות להחזיק כמה סטים,
אמנם זה לא מעט כסף והרבה ציוד. אבל מי שבאמת דואגות ללקוחות
שלה ורוצה ללכת לפי הספר, אלו הם השלבים